Spara pengar snabbt – 10 bästa tipsen 2023

Publicerad: 2022-03-31

Hur kan man spara pengar snabbt?

Det är lättare att hålla sig till ett mål om man ser snabba resultat. Det finns flera saker man kan göra för att spara pengar snabbt. Både de små sakerna i vardagen och se över hela sin ekonomi kan spara dig mycket pengar varje månad.

 I den här listan nedan så har vi tagit fram dem 10 bästa tipsen för att spara pengar snabbt.

1. Avsluta onödiga prenumerationer

Många nuförtiden har ingen koll på vilka prenumerationer dem har och hur mycket dem betalar varje månad för alla dessa olika tjänster. Det kan röra sig om hundratals kronor och även ibland tusentals kronor varje månad.

Du kanske har ett dyrt gymmedlemskap för flera hundra kronor i månaden som du inte längre utnyttjar eller så har du kanske flera prenumerationer hos olika streamingtjänster som kostar dig onödigt mycket pengar.

Försök därför att se över alla dina prenumerationer och ta reda på hur mycket dem kostar dig varje månad. Avsluta sen dem du inte längre behöver eller så kanske du kan dela en prenumeration med en familjemedlem eller en kompis så behöver du inte betala hela kostanden själv.

När du sedan har avslutat dem tjänster du inte längre behöver så kan du lägga in dem pengarna du sparat på ett sparkonto.

2. Starta ett automatiskt månadssparande

Ett av de bästa sätten om du vill börja spara pengar snabbt är att starta ett automatiskt månadssparande i fonder.

Att själv göra en manuell inbetalning till sitt sparkonto varje månad när lönen har kommit är alltid inte så lätt. Det kan vara lätt hänt att man kanske struntar i att sätta in det tänkta månadsbeloppet på sitt sparkonto för att man i stället vill köpa vissa saker eller spendera pengarna på annat.

Men med ett automatiskt månadssparande så dras den summa du bestämt automatiskt varje månad från ditt konto och sätts in på ditt sparkonto, på så sätt märker du knappt att dem pengarna har dragits från ditt konto och gör att du sparar pengar varje månad.

3. Samla dina lån och krediter

Har du flera lån och krediter så kan du spara flera tusentalskronor varje år om du samlar alla lån och krediter till ett stort lån istället.

Att ha flera lån och krediter kostar inte bara väldigt mycket varje månad i ränta och avgifter utan det försämrar även din kreditvärdighet.

Så genom att samla alla dina lån till ett enda lån istället så kan du få en lägre ränta och på sätt minska din månadsbetalning. Har man många smålån som man samlar så kan man i vissa fall till och med spara flera tusentals kronor varje månad.

Om du vill spara pengar snabbt och samla dina lån så har vi gjort en lista av de bästa samlingslånen 2023, du kan se listan om du klickar här.

Samla lån nu!

4. Laga matlådor

Jag förstår att det är trevligt att äta lunch ute på restaurang men det är också väldigt kostsamt att äta varje lunch ute. En lunch ute kostar runt 100 kr och det blir över 2000 kr i månaden.

Försök istället att laga matlådor och ta med dig till jobbet. Pengarna som du sparar kan du sätta in på ditt sparkonto och sedan se det växa.

5. Skippa bilen

Idag när bensinpriserna är skyhöga så kan du spara in väldigt mycket pengar på att minska din användning av bilen.

Vi förstår att det är bekvämt med att ta bilen när du ska till jobbet eller ska i väg lite snabbt till affären, men lyckas du minska ditt användande av bilen något varje månad så finns det många kronor att spara in här.

6. Jämför försäkringar

Många har haft samma hemförsäkring eller bilförsäkring sen när dem först flyttade in i bostaden eller köpte bilen.

Idag när det finns så många olika försäkringsbolag på marknaden är det väldigt viktigt att jämföra alla dessa, så att du inte betalar onödigt hög avgift när du kan få exakt samma försäkring hos ett annat bolag men för ett mycket billigare pris.

Det finns flera olika företag som kan hjälpa dig att jämföra olika försäkringsbolag mot varandra ett av dem är Zmarta som jämför olika typer av försäkringar.

7. Undvik energidrycken

konsumtionen av energidrycker har ökat kraftigt senaste tiden och det dyker upp nya märken på marknaden hela tiden.

Dessa energidrycker kostar oftast runt 20–35 kr burken och många konsumerar dessa drycker dagligen och det kan resultera i ganska mycket pengar till slut.

Låt oss säga att du köper 4 burkar energidrycker i veckan för 25 kr st. det blir 208 burkar per år och kostar dig 5200 kr per år som du istället hade kunnat sparat till en resa eller något annat.

8. Öka din inkomst

Om du vill öka ditt månadssparande snabbt så borde du försöka öka din månadsinkomst. Det kan vara genom att du tar något extra pass på ditt nuvarande jobb eller att ansöka om ett nytt extra jobb där du kan jobba några skift varje månad.

Sedan kan du sätta in alla pengar du tjänar från ditt extra jobb direkt in på ditt sparkonto och på så sätt öka ditt månadssparande kraftigt. Men tänk på att hälsan är det viktigaste vi har och att du inte bör jobba mer än vad du orkar.

9. Hyr ut och tjäna

Om du har ett extra rum i din bostad eller en bil som inte används så mycket så kan du öka din inkomst rejält om du hyr ut det oanvända rummet eller bilen.

Genom att hyra ut exempel ett rum i din bostad kan du tjäna några tusen kronor varje månad som du sedan kan sätta in på ditt spar eller fondkonto och se pengarna växa.

Det finns också flera tjänster på nätet som hjälper dig att hyra ut din bil där den samtidigt är försäkrad, några av alla dessa är GoMore och Snappcar.

10. Jämför elavtal

Nu när elpriserna har blivit så höga så är det väldigt viktigt att du ser över ditt elavtal och jämför olika elpriser så att du inte betalar onödigt höga elavgifter varje månad.

Många tror att dem kanske har det lägste elpriset utan att dem ens har jämfört. Det kan skilja sig flera hundratals kronor från elavtal till elavtal så det är alltid värt att kolla upp om du kan spara in pengar på att byta till ett billigare elavtal.

Att jämföra alla olika elbolag själv är både tidskrävande och svårt. Därför finns det flera sajter på nätet som kan hjälpa dig med det, en av dessa är elskling.se som hjälper dig att jämföra alla olika elavtal helt gratis.

Summering

Om du vill börja spara pengar snabbt så handlar det främst om två saker för att maximera ditt sparande. Det är att antingen sänka dina nuvarande utgifter eller att öka dina inkomster. Givetvis så är det bäst om du har möjlighet att kombinera dessa två.

Försök sedan att inte spendera dem pengarna du sparat in utan sätt istället in dem direkt på ett sparkonto.

 Spara inte pengarna på din banks vanliga konto för där får man oftast en väldigt låg ränta eller ingen sparränta alls, utan spara pengarna på ett sparkonto som erbjuder en bra sparränta eller öppna ett konto hos exempel Avanza och börja spara i fonder för att få en bra avkastning på dina pengar.  

Vi förstår att alla punkter på den här listan kanske inte låter så roliga, men om du är seriös med ditt sparande så försök i alla fall att följa några utav dessa punkter. Då kommer du se att ditt månadssparande ökar snabbt och när du ser resultat så kommer du bli ännu mer motiverad i ditt sparande.

sparapengar2022
Spara pengar snabbt

Relaterade inlägg