Information om annonsering

Jämför kreditkort – De bästa kreditkorten 2023

Zmarterwallet.se hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet efter dina behov. Jämför ett stort utbud av kort och hitta det bästa kreditkortet 2023.

Hitta det bästa kreditkoret 2023.

Opartisk jämförelse av kreditkort.

Jämför bonusar, cashbacks, räntefria krediter och mycket mer.

Jämför kreditkort och hitta bästa kreditkort 2023

Vi hjälper dig att jämföra kreditkort så att du kan hitta det bästa kreditkortet efter dina behov. I listan nedan kan du jämföra och ansöka om det kreditkortet som passar dig bäst.

Vill du gå till lånegivarens sida för att läsa mer eller ansöka så klickar du på knappen ”Se erbjudande”.

re:member flex kreditkort: Sveriges bästa kreditkort 2023

Jämför kreditkort
Vårt betyg 4.9

Rabatt på över 300 butiker

Kompletterande reseförsäkring

Två betalningsfria månader om året

56 dagar räntefri kredit

Maxkredit: 100 000 kr

Årskostnad: 0 kr 

Ränta: 9,74 – 24,74%

Åldersgräns: 20 år

Räkneexempel

Räkneexempel: Re:member flex har en rörlig individuell ränta. Ett genomsnitt på 17,24 % nominell ränta ger 18,67 % i effektiv ränta beräknad på 20 000 kr nyttjad kredit över 12 månader i form av ett annuitetslån som betalas via e-faktura. Månadskostnad blir 1 826 kr och totalkostnad 21 916 kr.

Bank norwegian kreditkort: Bästa kreditkort för resor

Jämför kreditkort
Vårt betyg 4.7

0,5 - 10% cashpoints på alla köp

Reseförsäkring & avbeställningsskydd

Ingen kontantuttagsavgift, i hela världen

Upp till 45 dagar räntefri kredit

Maxkredit: 100 000 kr

Årskostnad: 0 kr 

Ränta: 19,99%

Åldersgräns: 23 år

Räkneexempel

Räkneexempel: Bank Norwegian Mastercard har 19,99 % i nominell- och 21,93 % i effektiv ränta beräknad på 20 000 kr nyttjad kredit över 12 månader i form av ett annuitetslån som betalas via e-faktura. Månadskostnad blir 1 852 kr och totalkostnad 22 231 kr.

Komplett bank kreditkort: Kreditkort med bra cashback

Jämför kreditkort
Vårt betyg 4.6

0,5 - 4% bonus på alla köp

Avgiftsfria kontantuttag

Försäkringar ingår

Upp till 50 dagar räntefri kredit

Maxkredit: 100 000 kr

Årskostnad: 0 kr 

Ränta: 21,40%

Åldersgräns: 20 år

Räkneexempel

Räkneexempel: Ränteexempel delbetalning vid varuköp: Effektiv ränta 23,63 %, 10 000 kr över 12 mån. Tot: 11 198 kronor

Marginalen Traveller: Kreditkort med hög kreditgräns

Bästa kreditkort
Vårt betyg 4.6

Nio reseförsäkringar

Bonus på alla köp

Cashback i över 200 E-butiker

Upp till 50 dagar räntefri kredit

Maxkredit: 150 000 kr

Årskostnad: 0 kr första året

Ränta: 16,90%

Åldersgräns: 20 år

Räkneexempel

Räkneexempel: Vid betalning av den totala skulden varje månad utgår ingen ränta för köp. Vid utnyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 18,99% (2015-09-01). Årsavgift 395:- (avgiftsfritt första året).

Marginalen Gold: Kreditkort med många försäkringar

Bästa kreditkort
Vårt betyg 4.4

Nio försäkringar

Upp till 25% cashback i 200 e-butiker

2 betalningsfria månader per år

Upp till 50 dagar räntefri kredit

Maxkredit: 100 000 kr

Årskostnad: 0 kr första året

Ränta: 16,90%

Åldersgräns: 20 år

Räkneexempel

Räkneexempel: Vid betalning av total skuld utgår ingen ränta för köp. Vid nyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73% (2013-05-01). Årsavgift 195 kr (0 kr första året).

 

OKQ8 kreditkort: Bästa kreditkort tanka

Bästa kreditkort
Vårt betyg 4.4

2% återbäring på allt hos OKQ8

0,75% sparränta på insatt belopp

20 öre per liter i återbäring vid tankning

Kompletterande reseförsäkring

Maxkredit: 100 000 kr

Årskostnad: 0 kr första året

Ränta: 14,95%

Åldersgräns: 18 år

Räkneexempel

Räkneexempel: 

Vad är ett kreditkort och hur fungerar det?

Ett kreditkort är en variant av ett kontokort. Skillnaden mellan ett kreditkort och ett vanligt kontokort (debetkort) är att med ett kontokort så är det dina egna pengar du använder när du handlar med ditt kort.

Men med ett kreditkort så är kortet kopplat till en kredit, alltså det är banken som lägger ut pengarna och du får sedan en faktura på dina köp varje månad. Du väljer själv sedan om du vill betala hela fakturan direkt eller om du vill dela upp betalningen.

Vad är fördelen med ett kreditkort?

Om man sköter sin ekonomi rätt och alltid betalar sin faktura i tid så finns det flera fördelar med ett kreditkort. Här nedan radar vi upp några fördelar med ett kreditkort.

Alltid tillgång till pengar

Har du ett kreditkort där hela krediten inte är utnyttjad så har du alltid tillgång till pengar. Vilket kan vara väldigt bra om det dyker upp oväntade utgifter som måste betalas. Kanske går din bil plötsligt sönder eller så har din gamla tvättmaskin blivit trasig, då kan du alltid använda ditt kreditkort och åtgärda problemet och betala tillbaka senare.

Bonusprogram

Med dem flesta kreditkortet så samlar du bonuspoäng varje gång du handlar med ditt kort. Dem här bonuspoängen kan du ofta sen handla för eller byta in mot diverse produkter, upplevelser eller ibland omvandla poängen till pengar.

Förmånliga rabatter

Dem flesta kreditkorten har flera samarbetspartners och därför kan du få många förmånliga rabatter när du har ett kreditkort. Det kan röra sig om rabatt på allt från livsmedel och resor till butiker.

Reseförsäkring

När du köper en resa med ditt kreditkort så ingår i stort sett alltid en kompletterande reseförsäkring. Du kan till exempel få ersättning om ditt flyg eller bagage är försenat.  Dessutom får du väldigt ofta även gratis avbeställningsskydd, något som annars kostar extra att teckna hos resebolaget.

Tydlig överblick över din ekonomi

Du får din faktura en gång i månaden och där kan ha full koll över alla dina genomförda transaktioner vilket gör att du får en bra överblick över din ekonomi. Skulle du upptäcka att en transaktion ej stämmer så har du möjlighet att kontakta kortföretaget för att rätta till felet.

Nackdelar med ett kreditkort

Det är ett stort ansvar att skaffa ett kreditkort och om man inte sköter det rätt så finns det chans att man kan hamna i en skuldfälla. Så ett kreditkort kanske inte passar för alla. Här nedan listar vi några nackdelar med ett kreditkort.

Inte alla kan få ett kreditkort

Du måste vara minst 18 år gammal och ha en inkomst för att kunna bli godkänd ett kreditkort. Dem flesta kreditkorteten kräver också att du har en fast inkomst för att ha chans till att bli beviljad en liten större kredit.

Ränteavgifter kan leda till höga kostnader

Det är viktigt att du har koll på dina utgifter så att du kan betala din räkning i slutet av månaden. Om du är sen med en betalning eller väljer att delbetala fakturan så kan du få betala en hög ränta.

Handlar mer än vad man kan betala för

Att äga ett kreditkort kräver ett stort ansvar och det kan vara väldigt lätt att man handlar för mer än vad man kan betala. Gör därför upp en budget så du vet hur mycket du kan handla för så att du har råd att betala tillbaka räkningen i slutet av månaden.

Vilket kreditkort ska jag välja?

Vi förstår att det inte alltid är så lätt att avgöra vilket kreditkort man ska skaffa. Det finns flera viktiga saker att ha i åtanke när du söker efter det bästa kreditkortet 2022. Först och främst måste du bestämma vad för typ av kreditkort du söker. Många kort erbjuder olika förmåner, försäkringar, räntor, avgifter och kredit.

Här nedan hjälper vi dig att hitta det bästa kreditkortet just för dig.

Kreditkort med bäst rabatter

re:member flex är ett kreditkort som erbjuder många bra förmåner för dig som vill ha ett kreditkort som passar utmärkt i vardagen. Med re:member flex kreditkort får du tillgång till re:member reward, som ger dig upp 25% rabatt i över 300 webbutiker

Med kreditkortet kan du få upp till 100 000 kr i kreditgräns och du får även 56 dagar räntefri kredit. Kortet är dessutom gratis att skaffa och har ingen årsavgift.

remember

Bästa kreditkort med cashback

Ett kreditkort som erbjuder cashback är ett bra alternativ för dig som har planerat att använda ditt kort dagligen. Cashback innebär som namnet antyder, att du får pengar tillbaka på varje inköp som görs med kreditkortet.

Om du söker efter ett kreditkort med den bästa cashbacken så rekommenderar vi Komplett Banks kreditkort. Med det här kortet får du från 0,5 – 4 % cashback på alla dina köp samt andra suveräna förmåner.

När du handlar i kompletts egna nätbutik får du den högsta cashbacken på 4% per köp. Sedan får du 1% cashback på köp över 20 000 kr och 0,5% cashback på alla övriga köp.

Cashback bonusen kan sedan användas som betalning av utestående belopp på ditt Komplett Bank Mastercard.

bästa kreditkort

Kreditkortet med bäst bonus

Om du söker efter ett kreditkort med den bästa bonusen så rekommenderar vi Bank Norwegian kreditkort som det bästa kreditkortet med bonus 2023.

Kortet ger dig CashPoints på alla köp som sedan kan omvandlas till flygresor via Norwegian Airlines.

När du köper flygbiljetter från Norwegian med ditt Norwegian kort får du följande bonusar:

  • 4% Cashpoints på Lowfare-biljetter
  • 10% Cashpoints på Flex-biljetter

Sedan tjänar du 0,5% CashPoints på alla övriga köp du gör med kortet. 1 CashPoint är = 1 Norsk krona.

bästa kreditkort

Bästa kreditkortet för bensin och drivmedel

Söker du efter ett kreditkort som passar för dig som vill främst använda kortet till att tanka drivmedel. Då kan du skaffa ett tankkort och spara mer pengar varje gång du tankar. Med ett bensinkort får du rabatt på drivmedel och försäkring för ditt fordon.

Enligt oss så är 0KQ8 VISA kreditkortet det bästa tankkortet om du vill få både en bra rabatt på drivmedel men samtidigt tjäna en bonus när du använder kortet.

Med 0KQ8 VISA kreditkort får du bland annat 20 öre per liter i återbäring när du tankar hos OKQ8, du får 2% återbäring på allt annat du handlar hos OKQ8 sedan får du även 0,3% bonus på alla andra övriga köp du gör utanför OKQ8. Bonusen som du sen har tjänat in betalas ut varje kvartal i form av en bonuscheck som du kan handla för eller lösa in mot kontanter i någon av deras butiker.

bästa kreditkort

Kreditkort med låg ränta

Om du betalar hela fakturabeloppet kommer ingen extra ränta men ibland kanske man vill kunna delbetala fakturan och då är det bra om man har ett kreditkort med lägre ränta så att det inte blir onödigt dyrt.

För dig som vill ha ett kreditkort med låg ränta men fortfarande bra förmåner så är re:member keditkort det bästa kreditkortet med låg ränta 2023.

Räntan sätts individuellt utifrån hur god ekonomi du har och den lägsta räntan du kan bli erbjuden är 9,74%. Jämför man kortet med andra kreditkort så är det en av dem lägsta räntorna på marknaden.

Kreditkortet har ingen årsavgift samt får du reseförsäkring och rabatt i över 300 butiker med kortet.

re:memeber flex kreditkort är ett utmärkt kort för dig som vill ha ett kreditkort med låg ränta och bra förmåner.

remember

Kreditkort med försäkringar 

Att ha ett kreditkort med flera försäkringar kan skydda dig i många olika situationer. Är du ute efter ett kreditkort med många reseförsäkringar är Marginalen traveller kreditkort ett bra val. 

Med kortet ingår hela 9 reseförsäkringar när du betalar minst 75% av resan med kortet. 

Kortet har en hög kreditgräns på 150 000 kr och är kostnadsfritt första året du får dessutom poäng på alla köp du gör med kortet.

Vill du läsa mer om Marginalen traveller kreditkort och se alla nio försäkringar som ingår så kan du klicka på knappen nedan för att hitta mer information på Marginalens hemsida. 

Marginalen Traveller

Bästa kreditkortet för resor

Gillar du att resa mycket kan ett bra resekort vara något för dig, ett resekort är ett kreditkort som är anpassat efter resor utomlands.

Ett bra resekort bör helst inte ha något valutapåslag, då behöver du inte betala något extra när du handlar i någon annan valuta än SEK.

Det är även bra om kortet inte har någon uttagsavgift så att du kan ta ut pengar ur en uttagsautomat utan att det kostar något.

Vi tycker att Bank norwegian kreditkort är det bästa kreditkortet för resor. Med Bank norwegians kreditkort kan du tjäna upp till 10% cashpoints när man köper flygbiljetter med kreditkortet.

Det är 0% uttagsavgift när man tar ut pengar med kortet och det ingår även en kompletterande reseförsäkring.

kortnorwegian

Kreditkort eller privatlån?

Ett kreditkort och ett privatlån har lite olika egenskaper. Vad som passar dig bäst beror helt på vad du är ute efter och vad dina behov du har. 

Den största skillnaden mellan ett privatlån och ett kreditkort är att med ett lån så betalas hela summan ut som en klumpsumma till ditt bankkonto. Med ett kreditkort så har du en kredit på ett kort som du använda till att betala löpande avgifter när du handlar i butik eller online. 

Ska du göra ett inköp på större belopp behöver man ofta en längre återbetalningstid för att betala tillbaka skulden och då är oftast ett privatlån ett bättre alternativ. 

Efter att ett kreditkorts räntefria dagar har passerat så betalar man ofta en räntekostnad på cirka 10-20%. Med ett privatlån har du möjlighet att bli erbjuden en betydligt lägre ränta. Genomsnittsräntan på ett lån ligger på 5,9% men räntan sätts individuellt och det är din kreditvärdighet i slutändan som avgör vilken ränta du blir erbjuden. 

För löpande månadskostnader som mat eller drivmedel är kreditkort ett bra alternativ. Med dem flesta korten ingår oftast 30 – 60 räntefria dagar, vilket innebär om du betalar tillbaka hela kreditfakturan inom den tiden så slipper du räntekostnaden. På så sätt kan ett kreditkort vara gynnsamt för att man oftast får en någon slags utav cashback eller bonuspoäng när man handlar med ett kreditkort. 

Summering – Kreditkort

Ett kreditkort är ett kort kopplat till en kredit där det är banken som lägger ut pengarna. Om man sköter sin ekonomi rätt så finns det flera fördelar med att använda ett kreditkort.

Man samlar oftast bonus på alla köp man gör med ett kreditkort som man sedan kan använda för att köpa resor, upplevelser, betala kreditkortsfakturan och även ibland omvandla bonuspoängen till riktiga pengar.

Men som sagt, ett kreditkort är inte för alla. Är du inte noggrann med din ekonomi och det finns risk för att du handlar för mer än vad du har råd att betala för, bör du kanske inte skaffa ett kreditkort.

Längre upp på den här sidan så jämför vi olika kreditkort och om du är intresserad av att skaffa ett kreditkort så kan du se vår jämförelse där och hitta det bästa kreditkortet 2023 för dig.